Sunday, January 01, 2012

2012 dah oi

Tahun baru.. 
Sinonim dengan pembentukan azam baru.. hmm.. azam baru? Smells good~


Tahun demi tahun sik miss gerenti ada yang melolok terkaong kaong.. nak madah ngan seantero cakerawala yang nya berisik azam baru.. tapi... hmmm.


Berazam untuk mencapai sesuatu destinasi sangat digalakkan. Namun, berazam jak belum cukup kalo usaha ke arah ya sifar perpuluhan sifar sifar peratus.


Nah.. balit ke tahun lepas.. january 2011... cuba muhasabah balit.. Lihat cermin.. Bagi center cun cun... then.. MUKA KO DIAT. adakah apa yang kita telah azamkan dah tercapai? 


Ohh.. mesti ada diantara kita terlepas pandang azam tahun lepas kan? 


Jap lok... Sungguh skema saya berbicara..


Jadi bagi aku personally.. azam2 aku tahun lepas belum complete. Sebabnya aku rasa tahun 2011 berlalu kejap gilak2. banyak benda yang aku rasakan perlu and patut aku polah... tapi... belom terpolah... so mcm ney mok molah? polah molah? terpolah lah polahan molah polah brolah. BOOM!

So sama seperti tahun lepas asa ku.. aku mok and aku harap tahun 2012, perjalanan hidup aku lebih teratur, dan pengisian hidup lebih menjurus kepada pemantapan modal insan. Uiseyyhh ayat... :) 

Dan harapan aku untuk dunia... smoga segala rumors tentang bencana alam yang dikaitkan dengan berakhirnya riwayat planet bumi hanyalah dongeng semata... Allah maha mengetahui akan segala sesuatu. :)

Last but not least... thanks for beghambeh to my blog. :D

2 comments:

  1. slmt tukar tahun....semoga semua urusan kita dipermudahkan olehNYA

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...